Autor:
BeaW
|
11.04.2011 12:52 |
gra
|
takie cos juz od jakiegos czasu ma moja corcia, "lotto animals", zestaw edukacyjny, tafelki i inne elementy, duzo slowek po angielsku i po polsku, oczywiscie tych najprostrzych bo to gra dla dmaluchow od 3 latek |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor: Ewelina
|
18.04.2011 23:23 |
nauka jezykow
|
co do nauki jezykow dzieci znalazlam ciekawy artykul:
http://www.mini-kultura.pl/270-dziecko_i_jezyki.html
|
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Marzena Kucharska
|
17.05.2011 18:41 |
angielski dla przedszkolaków
|
Drodzy Rodzice, z ogromną radoscią czytam Wasze komentarze . Od 15 lat uczę języka angielskiego w bielskich przedszkolach i zapewniam, ze 3 latka to swietny moment by zacząć "naukę"( bo to przecież zabawa) języka.Z przyjemnością podpowiem zainteresowanym jak ćwiczyć z dzieckiem w domu , by był to czas spędzony efektywnie. Jestem w trakcie robienia nowej strony www, i już wkrótce zapraszam do jej odwiedzenia- porady, wskazówki, odpowiedzi na najczęcsiej zadawane pytania itp. Pozdrawiam wszystkich! Marzena Kucharska , Big Ben Szkoła Języka Angielskiego |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
WiolkaMor
|
08.09.2011 13:11 |
angielski dla dzieci
|
fajna sprawa, kiedyś korzystałam i z mężem sami robiliśmy jak urwis był młodszy takie karty obrazkowe. TEraz zamierzamy go posłać już normalnie na kurs. Jest tu może ktoś z Katowic kto mógłby podpowiedzieć co do kursów dla dzieci w mieście? Mamy wstępnie upatrzony w lingua house kurs dla dzieci talking kids, to jest kurs dla dzieci 5+. Kurs ma skupiać się na nauce przez mówienie aby cały czas zajmować dzieci. Wiadomo, maluchy szybko tracą zainteresowanie ;-) |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Amelia
|
01.02.2012 14:00 |
angielski dla dzieciaków
|
Słyszałam ze istnieje nauka angielskiego w formie zabawy dla przedszkolaków? Chyba nazywa się first steps 123, ale nie wiem dokładnie. Co to takiego? wiecie może coś na ten temat???
Pozdrawiam :) |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Martyna Świerżewska
|
10.02.2012 15:35 |
angielski dla przedszkolaków u studentki lingwistyki
|
prowadzę lekcje dodatkowe z języka angielskiego dla dzieci od 3 roku życia, mam bogate doświadczenie z uczniami z każdej kategorii wiekowej, ukończyłam liceum dwujęzyczne imienia Kopernika, obecnie jestem na trzecim roku lingwistyki stosowanej UW. odbyłam także praktyki pedagogiczne w liceum i w szkole podstawowej. oferuję materiały i przystępne formy nauki: poprzez ruch, gry i muzykę. zapraszam. 500-025-124 |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor: a
|
18.02.2012 11:08 |
a
|
Zostało naukowo udowodnione , że dziecko które rozpoczeło naukę języka obcego w wieku 3 lat i dziecko które zaczęło się uczyć dopiero w wieku 15 lat osiągają te same efekty w wieku 20 lat. Mowa tu o nauce w szkole czy przedszkolu. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
binias
|
21.04.2012 22:21 |
nauka
|
wydaje mi się że nauka małych dzieci języka jest bezcelowa. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
julcia11
|
25.04.2012 23:32 |
Odp:Nauka jezyka a dzieci :)
|
witam a gdzie kupilas karty, tez bym chetnie takie kupila mojemu dziecku. a tutaj horoskop jak lubisz czytac horoskopy
http://bralloso.com/kosmos/index.php |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
binias
|
07.05.2012 22:38 |
bb
|
ja to bym jednak uczyła polskiego, bo z angielskiego to chyba dużo nie wyniosą, ale może się mylę. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
gosia, mama Amelki
|
24.08.2013 12:33 |
Gry i zabawy dla dzieci
|
Polecam wszystkim zestaw pomysłów na zabawy z dziećmi - wejdzcie sobie na stronkę szkoły j. ang w bielsku- www.angielskibigben.pl, tam w zakładce "dla dzieci",do pobrania wydrukować sobie można super pomysły. Oni uczą w moim przedszkolu, świetne pomysły, doskonałe nauczycielki. Moja córeczka uwielbia angielski! Spiewa, bawi się w panią i uczy lalki! rewelacja! Właścicielka szkoły chętnie rozmawia z rodzicami i podpowiada wiele ciekawych rzeczy. Polecam! |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
alina nowak
|
23.02.2015 15:28 |
angielski w przedszkolu i w szkole
|
moim zdaniem dobrze jest kiedy dziecko przyswaja, uczy się języków obcych. Moje dziecko już w przedszkolu miało zajęcia z angielskiego. Wiadomo, same podstawy podstaw- kolory, zwierzęta. Teraz Ania uczy się w niepublicznej szkoły podstawowej Promyk w Szczecinie http://www.szkolapromyk.szczecin.pl/ i codziennie ma zajęcia z języka angielskiego. Myślę że to wyjdzie dla niej dobre. Teraz dzieci szybko chłoną wiedzę. Maja cały czas kontakt z obcymi, zagranicznymi słowami. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Ezzia
|
23.06.2015 07:50 |
|
Dla dzieci w katowicach polecam ten kurs
http://www.lingua-house.pl/kursy-jezykowe-dla-dzieci.html
metodą talking kids, gdzie całośc bazuje na konwersacjach, do tego przemiła lektorka z fajnym podejściem naprawdę warto! |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Franka
|
02.09.2015 07:08 |
szkoła językowa dla dzieci katowice
|
My kurs hiszpańskiego możemy polecić w lingua house jeśli ktoś z katowic poszukuje, cały kurs oparty na konwersacjach i jest naprawdę świetny - do tego bdb lektorka. Polecam poczytać:
http://www.lingua-house.pl/kurs-hiszpanskiego.html |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Jaśka T
|
12.10.2015 18:35 |
Szkoła i zabawa
|
Nauka dzieci przez zabawę to jedyna skuteczna metoda:) Moje dziecko chodzi do Akademii Językowej na kurs angielskiego i panie nauczycieli mają tak dobre podejście do dzieci że teraz Filipek to tylko tego chce się uczyć. a z przedmiotami w szkole to różnie bywa... |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
adrianna otulak
|
04.03.2016 10:56 |
Szkoła i zabawa
|
Mój synek chodzi o anglojęzycznego przedszkola i z tego co wiem to między innymi mają zabawy tego typu. To fajna metoda na oswojenie malucha z nowymi słówkami. Kubuś już mnie zaskakują znajomością wymowy, a co dopiero będzie za jakiś czas.
Placówkę znalazłam dzięki podpowiedzi siostry, która podrzuciła mi tę prezentację- http://luxusportal.pl/pl/wiedza-i-edukacja/prezentacje/isk. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Grzegorz Stępień
|
06.03.2016 14:55 |
|
Hejka. Jeśli macie dzieciaki, które marnują swój czas na naukę angielskiego w przedszkolu lub w klasach wczesnoszkolnych (1-3), to zapraszam na kurs nauki słówek z języka angielskiego. Kurs ten znajduje się na youtube pt. "Nauka słówek z angielskiego klasa 1 SP". Jest on jedyny w swoim rodzaju. Nigdzie nie znajdziecie takiej metody. Chciałem, aby nauka angielskiego była zabawą a równocześnie była trwała. Całkiem więc inna niż nauka w przedszkolu czy szkole. To także duża pomoc dla nauczycieli tego języka. Tak uważam. Przynajmniej przy obecnym programie nauczania. Pozdrawiam. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Paulina Nowa
|
12.04.2016 11:34 |
Nauka języka przez zabawę
|
Ja polecam 123 Kids Fun Puzzle Academy - super appka dla dzieciaków - piękne puzzle i nauka angielskiego http://bit.ly/1VfyDin |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Katarzyna Kusko
|
12.04.2016 12:35 |
nauka przez podróże
|
A ja zauważyłam, że oczywiście poza zajęciami językowymi ogromne efekty dają podróże i obcowanie dzieciaków z językiem nie tylko takim perfekcyjnym lektora na zajęciach, ostatnio byliśmy w Hiszpanii znaleźliśmy sobie tani lot przez http://www.eloty.pl/ i uparcie namówiłam córcię, że to ona ma nam kupić lody w sklepie i sobie poradzi skoro umie to zrobić w Polsce, stresowała się ale dała sobiee radę świetnie |
wyślij odpowiedź |
|
|
|
Autor: megi
|
22.06.2016 19:31 |
|
Super wątek na kryptoreklamę - każda okazja dobra, żeby się za darmo pokazać. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
korta
|
13.11.2017 09:49 |
re
|
Co sądzicie o tym, żeby dzieci chodziły do przedszkola językowego? Nasze dziecko ma gdzieś iść do września. Zastanawiamy się na wyborem odpowiedniego miejsca. Czy taka ilość języka na starcie jest dobrym pomysłem? |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
katalec
|
15.11.2017 09:47 |
re
|
Nasza córka jest w językowej Sowie w Częstochowie. Uważam, że to był doskonały wybór, bo jednak miejsce dopasowane pod każdym względem, a nasze dziecko w imponujący sposób rozwija się językowo. Niby taki maluszek, a jesteśmy naprawdę pod wrażeniem tego, jak się rozwija. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
marta marcik
|
16.11.2017 09:49 |
re
|
Ile płacicie miesięcznie za Sowę? Myślę o tym przedszkolu, ale nie wiem, czy damy radę finansowo. Publicznych nie biorę pod uwagę, bo i tak nie mam żadnych szans na miejsce w nich. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
katada
|
20.11.2017 09:47 |
re
|
O to pytaj bezpośrednio - pisanie tutaj jest pozbawione sensu, poważnie. Bo to zależy od kilku kwestii - np. od wybranych zajęć. Ale ogólnie pod względem finansowym jest naprawdę w porządku, tym bardziej biorąc pod uwagę program, jaki dzieci mają w pakiecie. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Ula
|
06.12.2017 14:50 |
Program Powszechnej Dwujęzyczności
|
Można też spróbować przygody z j. angielskim przez zabawę, taniec, śpiew wg programu powszechnej dwujęzyczności.
Bez nauki na pamięć, razem z sympatycznymi bohaterami i ciekawymi animacjami :)
Więcej nt. programu na stronie: https://www.mojebambino.pl/292-dwujezyczne-dzieci |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Gogosia
|
11.12.2017 11:48 |
Fajny pomysł
|
Fajny pomysł, jednak w dzisiejszych czasach mało czasu spędzamy z dzieciakami, rodzice ciągle pracują, a jak już jest ten czas kiedy mogą się pobawić z dziećmi to nauka jest nie po drodze. Ja córkę posłałam do szkoły językowej tutaj http://royalschool.eu/szkola-podstawowa i żałuję że tak poźno, że nie od przedszkola, fajnie łapie nowe słówka czasami takie których ja nie znam. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Dana
|
07.02.2018 13:55 |
Te Vizja
|
Na naukę języka obcego nigdy nie jest za wcześnie. Dlatego zdecydowaliśmy się na przedszkole Te Vizja ( oddział w Warszawie). Oferują naukę dwóch języków obcych i dużo innych zajeć dodatkowych. Dzięki czemu córka nie tylko się bawi ale i uczy i rozwija. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Eliza Czekany
|
21.02.2018 20:23 |
|
Języki obce są bardzo potrzebne.Nie wyobrażam sobie aby moja córka nie zaczynała od najmłodszych lat.Specjalnie wybraliśmy takie przedszkole https://www.przedszkolka.pl/ w którym ma właśnie taką możliwość od wczesnego dzieciństwa. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
akadana
|
23.02.2018 09:47 |
re
|
Nasze dziecko chodzi do przedszkola Sowa w Częstochowie - przedszkola językowego. Też mieliśmy obawy, ale z perspektywy czasu uważamy, że to był bardzo dobry wybór. Nasze dziecko sobie super radzi, zna wiele słówek, buduje proste zdania. Zakładamy, że będzie w stosunku do dzieci z publicznego o kilka lat do przodu - w szkole oczywiście. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor: Ewelina
|
23.02.2018 19:35 |
nauka w trakcie podróżowania
|
U nas córa chodzi na dodatkowy angielski w szkole, a do tego dużo podróżujemy i zauważyłam, że łatwo łapie też obce języki, nawet pojedyncze słówka w trakcie wakacji właśnie, ostatnio akurat na last minute w Hiszpanii byliśmy i bardzo jej się hiszpański spodobał, więc myślę, że zapiszę ją na dodatkowe zajęcia bo i tak sam angielski to już teraz za mało |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Ilona
|
09.03.2018 18:35 |
angielski
|
My niestety nie znaleźliśmy korepetytora który miałby wolne terminy w takich godzinach jakie nam odpowiadają. Wolne były albo weekendy albo tuz po szkole- a wiadomo ze jak dziecko zmęczone to i uczyć się nie chce. Dlatego z pomocą bloga https://rozmawiamyblog.wordpress.com/ sama uczę dziecko w domu, przynajmniej widzę postępy, a dzięki testom dostępnym na blogu mozna od razu sprawdzić wiedzę małej |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Ola Doradca MM Publications
|
02.04.2018 19:46 |
Odp:Angielski
|
Jeśli szukają Państwo pomocy językowych w nauce angielskiego małych dzieci, gorąco polecam nasze czytanki, tzw. readersy. Kolorowo wydane, z odpowiednią ilością treści i dodaną płytą sprawiają dużo radości dziecku w trakcie nauki. Warto zajrzeć na naszą stronę i zobaczyć wybrane tomiki w bardzo dobrych cenach.
Chętnie odpowiem na dowolne pytania.
Pozdrawiam,
Ola
Doradca MM Publications |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Monika Więckowska
|
03.04.2018 21:43 |
język angielski
|
Blogi i nauka online fajna sprawa, ale ja chyba wolę uczyć dziecko tradycyjnie tak jak ja się uczyłam. Chociaż niech dzieciństwo ma w miarę z daleka od komputerów.
Te readersy to co to jest tak dokładniej? |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Ola Doradca MM Publications
|
09.04.2018 21:18 |
Odp:Angielski
|
Readersy to takie czytanki, bogato ilustrowane, ładnie wydane. Są dość niewielkich rozmiarów, każda z czytanek skupia się na jakimś zakresie gramatycznym lub tematycznym, zawiera ćwiczenia, płytę CD i jest odpowiednio dopasowana do wieku dziecka (można wybierać np. z puli przedszkolnej czy wczesnoszkolnej). Nauka języka z nich to czysta przyjemność i dobrze spędzony czas rodzica z dzieckiem.
Pozdrawiam,
Ola Doradca MM Publications |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Sylwia Nowak
|
11.04.2018 12:15 |
nauka angielskiego
|
Moje dziecko polubiło naukę przez zabawę. Quizy to jej ulubiona forma powtórki.
https://quizyteam.pl/pl/gry/ad259e5a-54a7-4ea2-ae97-ed843603ebdc/alone/
Fajny sposób nauki nie tylko dla dzieci. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Anna Gos
|
24.10.2018 11:45 |
Nauka liter, słów
|
bardzo przydatny na początek nauki liter jest alfabet, na którym dziecko widzi literki i zaczyna je rozpoznawać. Bardzo fajny drewniany i literkami pisanymi znalazłam tutaj:
https://klocuszek.eu/pl/p/Alfabet-polski/77 |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Amelia Jatczak
|
17.11.2018 14:26 |
Nauka języka.
|
Naukę języka można zacząć naprawdę już w najmłodszych latach dziecka. Właśnie poprzez wszelkiego rodzaju gry i zabawy. Moja córka uczęszcza do Baby English Center na zajęcia z angielskiego i tam własnie wykorzystywane tego rodzaju karty i pomocy dydaktyczne. Kolorowe i ciekawe dla dziecka. Na pewno takie zajęcia są dużo bardziej interesującego. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Ewa Nela
|
20.12.2018 13:48 |
Edison
|
Moim zdaniem im dziecko szybciej będzie miało stały kontakt z językiem tym lepiej. Ja między innymi dlatego zdecydowałam się zapisać moją Anię do polsko-angielskiej szkoły Edison na warszawskim Wilanowie. Tu zajęcia z języka angielskiego odbywają się codziennie ( i to jest podwyższony poziom). Poza tym szkołę też oceniam bardzo pozytywnie! Miła atmosfera, doświadczona kadra pedagogów i bardzo rozbudowana oferta zajęć dodatkowych. |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Justyna Zarzycka
|
22.02.2019 23:01 |
Pierwszy kontakt z językiem
|
W moim domu mówi się w dwóch językach, hiszpańskim i polskim i jest to dla mnie bardzo ważne żeby dziecko poznawało ich coraz więcej, w granicach zdrowego rozsądku oczywiście, ale dzieci są jak gąbki i szybko chłoną wiedzę. Oprócz tego co w domu córka uczy się angielskiego w przedszkolu. Chodzi już drugi rok do Fair Play w Krakowie, gdzie kładziony jest duży nacisk na naukę języków obcych. I widzę że wcale jej to nie męczy ale czasami śmieszni miesza słowa :D |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Malina Wicka
|
26.04.2019 14:45 |
Angielski i karate
|
Staram się nie zapisywać dziecka na masę zajęć, bo to nic nie da i szybko się wypali, więc mały chodzi na karate i angielski. Karate uwielbia, bo się rusza, a angielski, bo ma disney english w profilingua, więc też zabawy co nie miara, a uczy się szybko jak błyskawica.
|
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
agata.biedron
|
02.08.2019 13:37 |
kurs języka angielskiego
|
ja moje dzieci zapisałam własnie na kurs języka angielskiego do Toddler British Centre |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Maria Krawczyk
|
30.09.2019 09:50 |
|
Ja też tak zaczynałam naukę z moją córeczką, zaczęło się od kart z obrazkami a skończyło na indywidualnych lekcjach w Toddler British Centre z Panią Karoliną, która jest również właścicielką tej szkoły. Ma rewelacyjne podejście do dzieci, wie jak łączyć zabawę z nauką i dlatego moja córka tak lubi z nią zajęcia :) |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Katarzyna R
|
16.12.2019 12:28 |
Nauka japońskiego
|
Moim zdaniem warto uczyć dzieci języków, wtedy najszybciej i najłatwiej przyswaja się nowe rzeczy. Nasz syn angielskiego uczy się w szkole, ale chciał spróbować z innym językiem i zapisaliśmy go do szkoły językowej Toddler na kurs japońskiego, bardzo sobie chwali i z chęcią chodzi na każde zajęcia |
wyślij odpowiedź |
|
|
Autor:
Mirmi
|
31.01.2022 12:12 |
|
Jeśli szukacie sposobów na naukę angielskiego dla dzieci, polecam zastanowić się nad zapisaniem malucha do szkoły prowadzonej w języku angielskim. Dzieki temu nauka angielskiego będzie postępowała w sposób naturalny, dziecko nauczy się angielskiego własnie tak jak języka polskiego. Poprzez osłuchanie się z nim. I bez konieczności niepotrzebnego wkuwania.
Szkoły takie są obecnie w praktycznie wszystkich dużych miastach, od siebie daje namiary na szkołę w Warszawie:
https://thamesbritishschool.pl/pl/
Aktualnie mozna wybrać się w niej na dni otwarte. |
wyślij odpowiedź |
|
|